‘Roditelji otvorenog uma’ traže hitnu smjenu Sivre zbog homofobnih ispada

Sivro je poručio prisutnima da je “porodica stub društva, a stub porodice majka i u da se u svakoj porodici mora znati koja je čija uloga”

Današnjoj protestnoj šetnji pod na nazivom “Dan tradicionalne porodice” prisustvovao je i predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Saudin Sivro gdje se obratio prisutnim građanima.

Sivro je poručio prisutnima da je “porodica stub društva, a stub porodice majka i u da se u svakoj porodici mora znati koja je čija uloga”.

“Uvijek ćemo se odazvati ovakvom skupu i braniti interese naše djece i roditelja u školama i trudit ćemo se da zaštitimo nastavne planove i programe u kojima neće biti ništa što ne zagovara većina da se ne ugrozi ono što je stub društva”, poručio je okupljenim istomišljenicima Sivro.

Nakon toga je jedan dio roditelja čija djeca pohađaju školu u Kantonu Sarajevo pokrenula online peticiju za njegovu hitnu smjenu zbog, kako su naveli, svojih homofobnih ispada.

“Zbog svojih homofobnih ispada praćenih vjerskom netrpeljivošću, mi roditelji čija djeca trenutno pohađaju osnovnu školu u Kantonu Sarajevo, mi koji ne djelimo primitivne, da ne kažem fašističke stavove Saudina Sivre, mi koji svoju djecu vaspitavamo da sve ljude cijene i poštuju podjednako, tražimo da se na njegovo mjesto postavi osoba visokih moralnih načela, koja neće širiti mržnju i netrpeljivost prema neistomišljenicima i nezaštićenim manjinama nego imati civilizovane, otvorene, evropske poglede prema svim manjinama bez obzira na vjersku ili seksualnu opredjeljenost. Nadamo se da će nadležni organi procesuirati ovakve ispade otvorene mržnje i poziva na linč i konačno pokazati da žele evropsku BiH, a ne zaostalu, primitivnu, fašističku, sekističku, šovinističku, tvorevinu u kojoj će religije određivati i nametati svoje srednjovjekovne načine razmišljanja i ponašanja”, navodi se u opisu online peticije koju potpisuju “Roditelji otvorenog uma”.

Sivrin govor možete pogledati na klipu, a počinje od 04:00 minute.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79