Roditelji shrvani bolom: “Pustite da je vidim, da je zagrlim…”

“Pustite je da je vidim, da je zagrlim. Ja moram otići tamo”, očajno je zapomagao jedan otac od djevojke koja se zajedno s još tri kolegice i četiri mladića ugušila u novogodišnjoj noći od posljedica trovanja plinom u mjestu Tribistovu nedaleko Posušja, koje se nalazi uz prometnicu prema Blidinju.

Suze, jecaji, grljenje, nervoza, osjećaj izgubljenosti i bespomoćnosti isprepletali su se kod roditelja, braće, sestara, rodbine, prijatelja koji su na udaljnosti dva kilometra od mjesta nesreće okupili očekujući da će ih vidjeti posljednji put, zagrliti, piše Večernji list.

No, policija im nije dopuštala pristup jer je na mjestu tragedije radila uviđajne i uviđajne radnje. Nezapamćena je to tragedije za Posušje, a napose za mjesto Rakitno iz kojega je čak šestero mladih.

“Ne vjerujemo da se ovo događa. Još jučer smo pričali, imali planove – govori jedan od rođaka preminuloga Ivana Miličevića.

Uz Ivana koji je 19-godišnjak preminuo je i njegov vršnjak Stipe Romić, zatim Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković te Stjepan Jukić. Roditelji ih nisu uspjeli vidjeti niti nekoliko sati kasnije jer je policija nakon uviđaja njihova tijela morala vozilima prebaciti u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru gdje će se obaviti obdukcija.

Osmero mladih okupili su se u novgodišnjoj noći u mjestu Tribistovu, u podnožju planinskoga vrha Radovana i nadomak Blidinju kako bi najluđu noć proveli zajedno s najboljim prijateljima. Nažalost ispostavilo se kako im je to bio posljednji susret.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79