Roditelji sinu, koji je u pritvoru, pokušali unijeti kokain u KPZ Sarajevo

Da li su oni ili neko drugi drogu stavili u paket predmet je istrage koja će se provesti, kazao nam je izvor blizak policiji

Pripadnici zatvorske policije Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu jutros su, preduzimajući aktivnosti iz Strategije borbe protiv korupcije i Akcionog plana borbe protiv korupcije, prilikom kontrole pošiljki pronašli narkotike koji su bili sakriveni u garderobi.

– Roditelji pritvorenika D. K. su, po dopuštenju Suda, u zatvor pokušali unijeti paket u kojem je prilikom kontrole pronađen kokain koji je bio sakriven u garderobi. Da li su oni znali da se narkotici nalaze unutra ili ne, bit će predmet istrage i oni će biti ispitani, saznajemo od izvora bliskog sarajevskoj policiji, čiji pripadnici trenutno obavljaju uviđaj.

Detalji hapšenja u KPZ Sarajevo: Uhapšeni roditelji Dine Kofrca, pokušali u zatvor unijeti kokain

U Upravi KPZ Sarajevo, na čijem se čelu nalazi Faruk Zubčević, navode da je uviđaj u toku te da o detaljima ne mogu govoriti.

Zubčević je samo kratko dodao je pokušaj unošenja droge spriječen zahvaljujući opremi koju posjeduje KPZ Sarajevo.

– Radi se o najsavremenijoj opremi, odnosno uređajima koji detektuju toplinu supstance koja asocira na opojnu drogu, pojašnjava Zubčević.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o pritvoreniku koji je uhapšen u februaru ove godine zbog pokušaja ubistva. Zbog istog krivičnog djela je hapšen i prošle godine ali je odmah pušten na slobodu.

Inače, ovo je treći pokušaj u posljednjih nekoliko mjeseci da su zatvorski policajci spriječili unošenje narkotika u ovu ustanovu.

Prije 15-ak dana I. F. je također u garderobi pokušala unijeti drogu i dostaviti je momku koji je u pritvoru. U septembru prošle godine je uhapšen R. A. koji je bratu pokušao unijeti veću količinu droge utisnutu u fotografije piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79