Roditelji u panici: Migrant prilazi djevojčicama, obija džamiju a policija ga privede i pusti

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama u prethodnom danu, odnosno noći, došlo je do provale u prostorije džamije u Hajvazima kod Capardi u opštini Osmaci. Ova džamija nalazi se u sastavu Medžlisa Islamske zajednice Kalesije, iz ove institucije se još uvijek nisu oglašavali zbog pomenutog događaja, a zvaničnih informacija o samom događaju još uvijek nema ni iz Policijske uprave Zvornik.

Prema informacijama od naših čitalaca koji su sa ovog područja, posljednjih dana dešavaju se čudne stvari na području Capardi. Mještani sumnjaju da je provalu izvršio migrant koji se nekoliko dana nalazi na ovom području, a primjećeno je i njegovo nedolično ponašanje u blizini djece koja pohađaju školu. Sve su to prijavljivali policiji koja je u nekoliko navrata istog privodila, a potom puštala na slobodu.

Sve ove informacije prenijeli su nam zabrinuti roditelji koj osjećaju veliku nesigurnost i traže da se pravovremeno i adekvatno reaguje kako ne bi došlo do ugoržavanja djece.

Pojedini roditelji se oglašavaju i putem društvenih mreža i traže adekvatnu reakciju nadležnih piše Zvornički.

“Neki dan je prilazio djevojčicama i bio je jako nekulturan. Radnici su zvali polciiju, odvedu ga ali se vrati. Sinoć je provalio i u džamiju u Hajvazima. Mene sad zanima šta ovaj dečko treba da uradi kako bi neko reagovao i ozbiljno shvatio situaciju? Djeca koja putuju busem u školu, kažu samo prati djevojčice”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79