Roditelji u RS-u mole: Ne otvarajte još škole

Majka dvoje djece, inače medicinska sestra, M.S. uputila je svim nadležnim institucijama pismo u ime roditelja koji su protiv prijedloga da u ponedjeljak škola počne za sve učenike.
Majka navodi i konkretne razloge zašto to ne bi trebalo uraditi, te dodaje da isto misli većina roditelja.

Pismo prenosimo u cjelosti.
Poštovani,
Nakon navoda da ćete od ponedeljka dozvoliti odvijanje nastave u svim školama u Republici Srpskoj, ja kao roditelj ali i medicinski radnik, imam potrebu da Vas zamolim da, kada je u pitanju Banjaluka i srednje škole u istom gradu, to jos uvijek ne radite, barem ne do proljetnog raspusta.

Svjedoci ste, kao i svi mi, da je broj hospitalizovanih na Paprikovcu danas veći nego na dan kada ste, potpuno opravdano, zatvorili škole. Više razloga za moju molbu postoji:

1. Proljetni raspust je uskoro, spojite online do poslije raspusta, kako roditelji za samo 10 dana ne bi morali da kupuju po dvije ili tri jesečne karte,

2. Djeca, a posebno srednjoškolci, VELIKI su prenosioci ali i zaraženi,

3. Mnogo profesora je u izolaciji

4. Od 6 časova, srednjoškolci imaju u prosjeku dva ili tri, u trajanju od 20 minuta a ostatak vremena provode u kafanama. Suvišno je govoriti šta to dalje znači u epidemiološkom smislu.

5. Naredba da u autobusima bude onoliko putnika koliko ima sjedišta, NEĆE BITI MOGUĆA ZA ISPOŠTOVATI, u vrijeme kada starija djeca i srednjoškolci idu u školu, posebno u prigradskim linijama, primjer je relacija Banjaluka-Kneževo, radnim danima, zatim linije prema Potkozarju, Dragočaju ali i mnoge druge.

To lako možete da provjerite.
Da napomene da je ovog puta online nastava mnogo kvalitetnija od časa od 20 minuta, jer traje 45 minuta i profesori se uživo uključuju i predaju učenicima.

Još mnogo razloga je koje bih mogla da navedem, ali se nadam da će i ovo biti dovoljno, kako bi moju molbu uzeli u obzir.

Veliki je broj roditelja, posebno iz Banjaluke koji misle isto kao ja, ali želimo da se sve ovo riješi što razumnije, da svi zajedno izadjemo iz ove situacije, i na pamet nam ne pada da dižemo bune, kao “fb-roditelji” iz malih mjesta koji su prijetili kojekakavim bojkotima.
U iščekivanju sam pozitivnog odgovora, ali i odluke.

Srdačan pozdrav i svako dobro!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79