Roditelji u strahu manijak koji je upao u školu prilazio djevojčicama i kod frizerskog salona

Muškarac koji je uhapšen danas jer je jučer ušetao u osnovnu školu u beogradskom naselju Cerak, prišao učenicama četvrtog razreda i pozvao ih da ih vodi u restoran, prije toga ja na parkingu uznemirio osmogodišnju djevojčicu, koja je od uplašena pobjegla od njega.

Kako je danas ispričao Saša, kako se predstavio otac te učenice drugog razreda OŠ “Ujedinjene nacije” na Ceraku, a koji je cijeli slučaj i prijavio policiji, djevojčica je na parkingu škole poslije nastave čekala oca da dođe po nju, kada joj prišao stariji muškarac.

Niko od osoba sa kojima je Blic razgovarao danas u blizini škole ne zna ko je to taj muškarac, osim što su ga upamitli po gipsu koji nosti na nozi. Zato je u tom kraju za njega i znaju samo kao “čovjeka sa gipsom”.

Kako je djevojčica ispričala ocu, taj čovjek joj je prišao, pokazivao joj taj gips na nozi i nešto “nepovezano pričao”.

Dijete se veoma uplašilo, nastavlja otac, i pobjeglo dalje niz ulicu, a manijak je potom ušetao u školu.

Nedugo zatim, došao je i otac djevojčice kome je ona sve ispričala, a on je cijeli slučaj odmah prijavo policiji.

Pri ulasku u školu, prema informacijama koje je prenio također otac ove osmogodišnjakinje, “čovjek sa gipsom” je prišao djevojčicama, učenicima četvrtog razreda, koje su sjedile u holu i zvao ih da ih vodi u restoran, piše Blic.

I one su se uplašile i pobjegle od njega. Neko od osoblja škole nedugo zatim je primijetio da nepoznati muškarac uznemirava djecu, poslije čega su ga odmah izbacili napolje.

Prema saznanjima, cijeli slučaj škola juče nije prijavila policiji, već je to uradio otac djevojčice kojoj je manijak prišao na parkingu kod škole.

Inače, policija je danas privela muškarca za koga se sumnja da je juče upao u školu i uznemiravao učenice.

Cijelu priču, potvrdila je i majka jedne od učenica ove beogradske škole J.P, koja je danas bila u školi.

Ona je ispričala i da je, takođe u roditeljskoj vajber grupi, neko od roditelja napisao da je “čovjek sa gipsom” juče viđen i oko frizerskog salona na Vidikovcu (naselja koje se graniči sa Cerakom).

Prema tvrdnjama nekih roditelja u toj prepisci, mušakarac koji odgovara tom opisu prilazio je djevojčicama ispred frizerskog salona i pričao nešto nepovezano. Jedna od stvari koju je spomenuo bio je da ga je žena napustila, pričaju roditelji.

U školi nisu htjeli da daju nikave izjave.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79