Roditelji ubijenog Jasmina: Kuća nam je puna, ali nema našeg Jaska. Naš sin je ubijen bez ikakvog razloga

U domu Kimete i Nazima Berovića u Otesu već nešto više od mjesec i po vlada muk i tišina. Roditelji ubijenog Jasmina Berovića u velikom bolu tuguju za izgubljenim sinom.

Ovaj mladi čovjek je izgubio život u Barskoj ulici u kojoj je i živio zajedno sa majkom i ocem. Ubijen je 17. novembra oko 22.30 sati ispred ugostiteljskog objekta u Otesu, čiji vlasnik je njegov brat, kada su na njega nožem nasrnuli migranti.

Poznanici govore da Jasmin ne bi ni mrava zgazio: Ovo je 36-godišnjak koji je ubijen u krvavom obračunu sa migrantima

Podsjetimo, on je kobne noći sa prijateljima pokušao spriječiti ulazak migranata u objekat prije policijskog sata, a oni su odbijali izaći. Došlo je do naguravanja u kojem su učestvovala tri migranta sa jedne i pet državljana BiH sa druge strane. U bašti je došlo do tuče u kojoj su teške povrede zadobili Husein Džilić i Tarik Džamalija, koji su zbrinuti u KCUS-u, dok je Berović preminuo na mjestu.

Migranti su nakon ubistva pobjegli s mjesta događaja, da bi devet dana poslije jedan od njih bio uhapšen u jednom hostelu u Beogradu, dok je drugi pronađen dan kasnije u napuštenom objektu u Prištini.

Ekipa Faktora posjetila je dom porodice, gdje nas je na vratima dočekao otac Nazim.

– Šta čovjek da kaže? Ovo nam je najgorih 50 dana u životu. Skoro da nikako ne spavamo. Jedino što nas drži u životu je da će pravda biti zadovoljena i da će zaslužena kazna stići ubice. Na Kosovu i u Srbiji uhapšena su dvojica osumnjičenih, ali nam nije jasno zašto još nisu isporučeni Bosni i Hercegovini. Za trećim osumnjičenim raspisana je potjernica tek prije nekoliko dana. Ne znamo zašto to ranije nije učinjeno. Što se čekalo toliko vremena. Nije nam drago što se ne objave i puna imena i prezimena osumnjičenih. Federalni inspektor koji je vodio slučaj nam je rekao da su oni svoj dio posla završili i da je sada sve na tužilaštvu. Ono što nas mnogo zanima je kada će osumničeni biti predati bh. organima – govori sa bolom u glasu Nazim Berović.

Majka Kimeta sve vrijeme razgovora ne uspijeva zadržati suze.

– Naš sin je ubijen bez ikakvog razloga. I pored velike tuge i boli koja je pogodila našu porodicu, ne želimo da još neko nevin bude optužen. Zato sam odmah rekla Jaskovim prijateljima nemojte tvrditi da je neko učestvovao u napadu na Jaska ako niste 100 posto sigurni. Ne želimo da neko nevin ispašta zbog smrti našeg sina. Želimo da zasluženu kaznu dobiju ubice našeg sina – govori nam Kimeta.

Otac ubijenog mladića ističe da im je svaki dan sve teži i teži.

– Vrijeme ne liječi nikada. Navikavamo se na činjenicu da našeg Jaska nema. Blizu nam je Vlakovo pa kada nam se skupi, zajedno odemo na mezar i isplačemo se. Nismo sami. Tu su naši sinovi Armin i Nermin, kćerka Eldina, Jaskova djevojka Šejla, zet Muamer, snaha Inesa, unučad Hamza i Farah… Brojna rodbina i prijatelji. Svaki dan nam dolaze i kuća je puna…, ali nema našeg Jaska… Šta ćeš. Mora čovjek dalje živjeti. Ne može iz ove kože – kaže Nazim.

Uputio je apel nadležnim da se više računa povede o problemu migranata.

– Nikada se ne zna ko bi mogao biti sljedeći. Oni prave probleme svaki dan. Za njih nema ni korone, maski, policijskog sata… Za njih nikakvi zakoni ne važe. Rade šta hoće. Tačno će natjerati naše ljude da uzimaju pravdu u svoje ruke, što bi tek bio problem – upozorava na kraju Berović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79