Rođaci poginuli nadomak kuće: Kazaljka ostala ‘zakucana’ na 205 km/h

Dodaju da su mladići sjeli u audi, a njihove sestre i momak od jedne od njih su išli drugim vozilom, za njima

Zbog pogibije rođaka Dragana Jankovića (28) i Nemanje Jankovića (22), te Borisa Šajinovića (38), koji su u noći između petka i subote nastradali u saobraćajnim nesrećama na području Čelinca, u toj opštini danas je dan žalosti, pišu Nezavisne.

Odlukom Momčila Zeljkovića, opštinskog načelnika, dan žalosti obilježava se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi opštine, te zgradama javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač opština.

“Na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera”, saopšteno je iz opštine Čelinac.

Jankovići, inače braća po stricu, poginuli su u subotu oko 2.15 u čelinačkom mjestu Dubrava Stara, pri slijetanju audija A4 u kojem su se vozili, a Šajinović je nastradao u sudaru nekoliko časova ranije, takođe na području opštine Čelinac, u mjestu Brezičani.

Uzrok obje nesreće se istražuje, a oni koji su vidjeli vozilo u kojem su stradali Jankovići ubijeđeni su da je tragediji doprinijela velika brzina.

“Kazaljka koja pokazuje brzinu ostala je ‘zakucana’ na 205 kilometara na čas u audiju A4”, tvrde oni koji su nakon nesreće prilazili vozilu.

Automobil, kojim je, tvrde, upravljao Dragan, inače profesionalni vozač, udario je u dio mosta, a zatim se odbio na drugu stranu i probio ogradu, te završio u rijeci Ukrini. Prijatelj stradalih mladića priča da je zatekao stravičan prizor.

“Kada sam pogledao u auto, ostao sam zaprepašten. Kazaljka koja pokazuje brzinu ostala je na 205 kilometara na čas. Očigledno je u pitanju brza vožnja, auto je otkinuo ogradu mosta”, rekao je on, dok drugi ne isključuju mogućnost da je vozač zaspao za volanom, jer, kako tvrde, nema tragova kočenja, te dodaju da se tragedija dogodila na stotinak metara od kuća stradalih mladića.

Posebno je potresna činjenica da su dvojica rođaka, po riječima mještana, stradala pred očima svojih sestara. Nemanja je, sudeći po dostupnim informacijama, u kobnu subotu trebalo da proslavi rođendan.

“Jankovići su radili u Sloveniji i u petak su došli kući na vikend da se odmore. Blizu sela je bio turnir u malom fudbalu i tu su bili kobne noći. U momentima nesreće vraćali su se kući”, ističu mještani.

Dodaju da su mladići sjeli u audi, a njihove sestre i momak od jedne od njih su išli drugim vozilom, za njima.

“Vidjevši da su sletjeli u rijeku, oni su odmah skočili u vodu, kako bi ih spasili. Nažalost, spasa im nije bilo”, kažu mještani, te dodaju da je riječ o poštenim i vrijednim mladićima.

Boris Šajinović, koji je inače iz Teslića, život je izgubio na samo desetak kilometara od nesreće u kojoj su poginuli Jankovići.

Tridesetosmogodišnjak je stradao u petak oko 22.50 kada su se sudarili FIAT, koji je vozio, te škoda oktavija i audi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79