Rodoljub Drašković daje milion maraka za domaćine u Hercegovini

Rodoljub Drašković, predsjednik koncerna „Swisslion Takovo“, izdvojit će milion maraka za domaćinstva u Hercegovini u kojima zbog pandemije koronavirusa niko ne radi, potvrdio je Luka Petrović, izvršni direktor Saveza općina istočne Hercegovine nakon sastanka s predstavnicima svih općina istočne Hercegovine i grada Trebinja.

Petrović je zahvalio Draškoviću, istakavši da je riječ oko 2.500 domaćinstava sa do 10.000 članova, a domaćinstva će biti podijeljena u veći, srednji i niži nivo, a lokalne zajednice svoj budžete će prilagoditi trenutnoj situaciji.

Podsjetimo, Rodoljub Drašković je pomogao i trebinjsku bolnicu respiratorom i digitalnim rendgen aparatom. Govoreći o svojoj donaciji, Drašković je naglasio da je u ovom periodu najvažnija solidarnost i odgovornost, piše Avaz.

– Ne smijemo dozvoliti da nam narod bude gladan i prepušten sam sebi – rekao je Drašković i dodao da se posebna pažnja mora posvetiti starijim Hercegovcima i hroničnim bolesnicima i da se mora istrajati u provođenju svih donesenih mjera.

Drašković je pozvao Vladu Republike Srpske i zatražio da, također, izdvoji novčana sredstva za pomoć onim djelatnostima kojima je zabranjen rad i gdje su ljudi izgubili radna mjesta, poput ugostiteljstva, turizma, zanata…

– Posebno je važno očuvati zdravo privredno tkivo industriju, građevinu i poljoprivredu koje nakon vanredne situacije moraju biti točak razvoja i ponovnog napretka cijele Hercegovine – zaključio je Drašković, pozvavši narod da se ujedini jer je sloga u ovim momentima presudna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79