Rok dvije godine: Počeli radovi na izgradnji tunela Kobilja Glava u Sarajevu

Pripremni radovi za izgradnju tunela Kobilja Glava počeli su prošlog mjeseca, a tunel je od velike važnosti za Kanton Sarajevo i Federaciju BiH. Radovi na izgradnji će trajati dvije godine i koštati nešto više od 31 milion eura.

Izgradnjom tunela građani će dobiti sigurnost, rasterećenje gužvi u saobraćaju, kao i kvalitetniju povezanost sa ostalim kantonima.

Tunel će biti izgrađen kao nastavak na dionicu Prve transverzale, a sastojat će se od dvije cijevi, unutar kojih će biti ugrađena najsavremenija oprema.

Nakon završetka pripremnih radova, radovi na projektu izgradnje tunela Kobilja Glava odvijat će se u dvije sekcije:

Sekcija 1 koja podrazumijeva izgradnju tunela Kobilja Glava, i

Sekcija 2 koja uključuje izgradnju trase i kružnog toka za povezivanje Prve transverzale, tunela Kobilja Glava s magistralnim putem M-18 u naselju Hotonj.

Projekat se provodi u skladu sa procedurama EBRD-a, a rok za izgradnju obje sekcije je dvije godine od početka radova. Vrijednost ugovora je nešto više od 31 milion eura bez PDV-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79