Rokade u SDA: Ćosović-Hajdarević se povlači, Haris Zahiragić bit će novi zastupnik u Skupštini KS

Član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić uskoro će postati novi zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, saznaje Klix.

Zastupnica Samra Ćosović-Hajdarević (SDA) predala je zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) da se povlači, prije svega zbog privatnih razloga.

S obzirom na to da je sljedeći na listi SDA na izborima 2018. godine bio Hazim Bahtanović, po redoslijedu je on trebao biti taj koji će je zamijeniti. Ipak, on je odustao, tj. predao je obavijest CIK-u da odustaje.

To su isto uradili i Senija Milišić te Senad Hasanspahić, koji su tim redoslijedom bili na listi.

Tim redoslijedom s liste dolazimo do Harisa Zahiragića koji će postati novi zastupnik u Skupštini KS u Klubu SDA.

Vijest je potvrdila i zastupnica Ćosović-Hajdarević napisavši na svom Facebook profilu kako su u protekle dvije godine u Skupštini Kantona Sarajevo bile su burne, “od bavljenja tim emanetom nisam imala dovoljno vremena za svoju struku i porodicu”.

“S obzirom da imam troje djece, ali i da volim svoju struku, odlučila sam da se u vremenu koje je ispred mene njoj posvetim više. Također, aktuelna politička situacija u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje se nepošteni ljudi predstavljaju poštenima, nemoralni moralnim, a s druge strane na mene i druge kolege i kolegice iz moga Kluba se vrše stalni neprimjereni pritisci, spadaju među razloge zbog kojih smatram kako to nije klima u kojoj se ja kao žena i majka troje djece osjećam ugodno. Nadam se da sam opravdala povjerenje građana KS, prevashodno svojih glasača čije sam ideale i vrijednosti zastupala na svakoj temi i u svakoj prilici”, napisala je ona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79