Ronioci FUCZ-a u Savi pronašli tijelo muškarca za kojim se tragalo

Ronioci Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) pronašli su beživotno tijelo 71-godišnjeg muškarca čiji je nestanak prijavljen jučer u mjestu Kopanice kod Orašja.

Pripadnici FUCZ-a izašli su na teren nakon zahtjeva Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona koji je upućen jučer u kojem je tražena specijalizirana jedinica za spašavanje pod vodom u cilju pronalaska nestale osobe, rekla je za Klix glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač.

Devet ronilaca uz jedan čamac u izuzetno teškim uslovima uslijed jake struje i slabe vidljivosti na dubini od pet metara, desetak metara od obale odnosno mjesta pronalaska odjeće nestalog, pronašli su i beživotno tijelo 71-godišnjeg muškarca.

U potrazi su asistirali i pripadnici kantonalne policije i tužilaštva, a naložena je i obdukcija utopljenika u Kantonalnoj bolnici u Orašju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79