Rozić i Sušac dobili 8 godina iza rešetaka

Kantonalni sud u Širokom Brijegu danas je izrekao prvostepenu presudu kojom su Zvonimir Sušac (35) iz Ljubuškog i Ivica Rozić (30) iz Čitluka, zbog krivičnog djela razbojništvo, osuđeni na ukupno osam godina zatvorske kazne.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, Sušac je osuđen na godinu, a Rozić na sedam godina zatvora.

Njih dvojica su 22. septembra prošle godine u večernjim satima, uz upotrebu automatske puške, izvršili razbojništvo u automat klubu u Ljubuškom, odakle su uzeli 3.500 KM.

– Te večeri optuženi su maskirani u potkape i s automatskom puškom AK-47 ušli u automat klub i uzviknuli: “Ovo je pljačka, daj pare, pucat ću”, a potom je Rozić ispalio hitac u neposrednu blizinu službenice, a Sušac uzeo novac iz kase, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu – podsjetili su iz Tužilaštva ZHK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79