RTS ”ih vjenčao”: Kako je prije dvije godine Dragan postao Čović Dodik

Državni radiotelevizijski servis Srbije je u Dnevniku, koji je emitiran 13. maja prije dvije godine, “vjenčao” lidera HDZ-a Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Iako je, očigledno, riječ o grešci, mnoge je nasmijalo da je predsjednik HDZ potpisan kao “Dragan Čović Dodik” u prilogu o obilježavanju Dana vojske RS-a u kojem su puštane Dodikove izjave da će “Treći pješadijski puk Oružanih saga BiH iduće godine prilikom postrojavanja obući uniforme Vojske RS-a” i Čovićeve reakcije na to.

Podsjećamo, u Čovićevoj reakciji na Dodikove izjave on je rekao da svako ima svoje viđenje i da je svakome na volju da u ambijentu kakav je u BiH dolijeva ulje na vatru, kako misli da je to najprikladnije.

“Ja prepuštam kolegama na terenu da dalje nastave sa nadmudrivanjima i stvaranju slike o nama”, kazao je tada Čović za RTS.

Mnogi korisnici društvenih mreža komentirali su ovaj propust RTS-a na šaljiv način, a najćešći su bili oni da su mnogi znali za “brak” lidera HDZ-a i SNSD-a, a da je on sada samo ozvaničen.

“Ih, kad smo mi znali za njihov brak”, kratko je prokomentarisao novinar Dragan Bursać, a fotografiju su podijelile i druge javne osobe.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79