RTS ljuta na Twitter što je označio kao ‘medij koji sarađuje sa Vladom Srbije’: Neće se više oglašavati na toj platformi

Radio televizija Srbije večeras je donijela prilično neobičnu odluku – oni neće više objavljivati sadržaje na društvenoj mreži Twitter, nakon što su tamo dobili oznaku “medij koji sarađuje sa Vladom Srbije”.

“Odluka kompanije Twitter da na neke od naloga koje RTS koristi na toj platformi stavi tu oznaku primorava nas da preispitamo prisustvo na toj mreži, ali i da zatražimo da se o tome izjasni EBU i druge organizacije čiji je RTS, kao javni servis, član”, saopštili su oni.

Iz javnog servisa Srbije dodali su kako se neće oglašavati na Twitteru sve dok su “obilježeni bilo kakvom oznakom iza koje RTS ne stoji niti ju je izabrao prilikom registracije naloga”.

“Neprihvatljivo je da tehnička platforma, kako se Twitter predstavlja, dopisuje ili dodaje bilo kakav tekst u naše objave, bez našeg dopuštenja ili zahtjeva. U ovom slučaju, Twitterov dodatak predstavlja etiketiranje, što je vrsta nedopustivog priska na medij, posebno na medij koji je član EBU”, stoji, između ostalog, u saopštenju RTS.

Twitter je kao medije “koji sarađuju sa Vladom Srbije”, uz Radio televiziju Srbije, označio i Pink, Prvu, B92 i Hepi, novinsku agenciju Tanjug, kao i dnevne listove Kurir, Informer, Politiku i Srpski telegraf.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79