Rudari Kreke stupaju u generalni štrajk 26. novembra

Rudari Rudnika Kreka u Tuzli započet će generalni štrajk 26. novembra 2019. godine, nakon što je Sindikalni odbor Sindikalne organizacije Rudnika uglja Kreka usvojio tu odluku.

Najava generalnog štrajka je izvršena radi neisplaćene plaće za oktobar 2019. godine, što je direktno nepoštivanje Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u Federaciji BiH, a koji je u primjeni na osnovu Sporazuma o primjeni Kolektivnog ugovora u oblasti rudarstva u Federaciji BiH, koji je potpisan 23. oktobra 2019. godine od predstavnika reprezentativnih granskih sindikata iz oblasti rudarstva u Federaciji BiH i Vlade Federacije BiH.

Sindikalni odbor Sindikalne organizacije ZD Rudnici uglja Kreka u Tuzli je u obrazloženju odluke o najavi generalnog štrajka naveo da su za oktobar 2019. godine u navedenom rudniku realizirani planirani rezultati u proizvodnji uglja te su proizvedene 180.944 tone uglja, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79