Rudari ne vjeruju u obećanja, ostaju u jami!

Rudari prve smjene pogona “Stranjani” Združenog društva Rudnici mrkog uglja Zenica, jutros su prvobitno odbili otići na posao, a zatim su sišli u jamu i čekali su razrješenje situacije oko sudbine njihove jame.

Neizvjesnost i napetost se osjećala na kapiji jame ‘Stranjani’ gdje su bile brojne novinarske ekipe.
Hayat

Dogovor između rudara i Uprave očekivao se u 13 sati kada je zakazan sastanak predstavnika sindikata i Uprave rudnika. Ipak, do toga nije došlo.

Rudari su prethodno obaviješteni od nadležnih da će nakon zatvaranja jame ‘Stranjani’ rudari biti raspoređeni u druge dvije jame ‘Stara jama’ i ‘Raspotočje’.

Nakon sastanka novinarima se obratio predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika u FBiH Sinan Husić.

On je u izjavi za Hayat kazao da rudari moraju poštovati odluku.

Dodao je da će im biti obezbjeđeni svi uvjeti u ‘Staroj jami’ i jami ‘Raspotočje’.

Na veliko očekivanje novinara ali i rudara pojavio se i direktor Rudnika Zenica Edin Pašić, koji je potvrdio prethodne najave o zatvaranju jame ‘Stranjani’ kao i da rudari neće ostati bez posla već će biti raspoređeni u druge dvije jame zeničkog rudnika.

Nakon što je predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika u FBiH Sinan Husić prenio rudarima stavove, rudari su odlučili ostati pod zemljom na svoju odgovornost, jer u obećanja ne vjeruju, prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments