Rudnik Breza: Jedan rudar smrtno stradao, 5 povrijeđenih osoba!

U RMU Breza je došlo do nesreće prilikom čega je pet rudara povrijeđeno, a jedan je u težem stanju i još uvijek nije izvučen ispod ruševine.

Predsjednik Sindikata rudara FBiH Sinan Husić potvrdio je za Klix.ba da je na jednom od radilišta došlo do nesreće, odnosno narušavanja jamske prostorije prilikom čega su se velike količine uglja sručile na pet radnika.

Od pet povrijeđenih radnika, njih četvorica je transportovano ka zdravstvenim centrima zarad pružanja medicinske pomoći, a jedan rudar je u kritičnom stanju te još uvijek nije izvučen ispod ruševine.

Iz Sindikata rudara FBiH kažu da više informacija o zdravstvenom stanju ovih rudara ne mogu reći osim da očekuju da će i preostali, peti rudar biti izvučen ispod porušene jamske prostorije.

Rudari, uprkos tome što rade izuzetno opasan posao, često se susreću sa problemom nepoštovanja kolektivnog ugovora i neisplaćenim platama. Zbog toga su rudari Breze 22. januara najavili i štrajk prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79