Rukometaš Leotara psovao “balijsku majku” igraču Bosne, Trebinjci se izvinili

Naime, nakon meča rukometaš domaće ekipe Aleksandar Milojević je igraču Bosne Mahiru Buriću psovao “mater balijsku”.

“Povodom nemilih scena na kraju utakmica Leotar – Bosna Vispak, dužni smo se obratiti javnosti i pozvati Rukometni savez BiH da reaguje na nacionalističke ispade. Sa Rukometnim klubom Leotar imamo izuzetno dobre i korektne odnose, ali ponašanje igrača sa brojem sedam Aleksandra Milojevića, nakon utakmice u Trebinju je za svaku osudu i nadamo se da će i trebinjski klub reagovati na ono što je Milojević uradio. Naime, Milojević je našem igraču Mahiru Buriću nakon utakmice uputio riječi: ‘Je*em ti mater balijsku’ i to je više puta ponovio.

Ovakvim stvarima nije mjesto na sportskim terenima i nacionalizam se ne smije ispoljavati, pogotovo od samih učesnika sportskih događaja. Pozivamo RS BiH i komesara lige da reaguju na ovo, a nadamo se da je i delegat Samir Suljević ovo zabilježio u svom izvještaju sa utakmice”, stoji u saopćenju Bosne.

Visočaci se žale i da su pokradeni od sudijskog para Kulović-Škaljić.

“Žalosno je šta se dešava na sportskim igralištima i da sudije Kulović i Škaljić imaju EHF značku kojom se šepure. Mi smo večeras pokradeni, a doživjeli smo i danas Milojević vrijeđa na nacionalnoj osnovi. Srećom, u RK Leotar i oko kluba postoje normalni ljudi, koji su nam se izvinjavali i za poteze Milojevića, ali i za suđenje. Svi igrači i stručni štab Leotara, kao i ljudi sa tribinama, pretpostavljamo uprava kluba, su nam čestitali na borebnosti i moramo reći još jednom – izvinjavali se za ono što smo doživjeli na terenu a to je sramotno suđenje i krađa”, poručili su Visočaci.

Kasno večeras oglasili su se i iz Leotara gdje su priznali spomenuti incident, ali su naglasili i da se radilo o afketu.

“U vezi sa večerašnjim nemilim incidentom opisanim u saopćenju RK Bosne, a na osnovu izjave našeg igrača Aleksandra Milojevića, evidentno je da se poslije utakmice desio verbalni duel dva igrača.

Želimo da vjerujemo da se desio u afektu, gdje je došlo do razmjene uvreda i psovki dva igrača. Želimo da u ime našeg igrača i kluba uputimo izvinjenje sportskim prijateljima iz Visokog jer naš klub i grad Trebinje sa dugogodišnjom tradicijom međuvjerske tolerancije nisu nikada tolerisale bilo kakve ispade na nacionalnoj osnovi.

Kao što je svima poznato, mi u našem klubu imamo igrača i trenera koji kroz svoje porodične odnose pripadaju različitim konfesijama i da ni najmanji incident na utakmicama nije na toj osnovi napravljen.

Naš klub gaji prijateljske odnose sa svim klubovima u Premijer ligi kao i sa RK Bosnom iz Visokog. Želimo vjerovati da je ovaj nemio događaj koji se večeras desio kao plod važnosti utakmice i velike nervoze obostrano među igračima i smatramo afektom a ne željom da se bilo ko uvrijedi.

Želimo ekipi Bosne sretan povratak kućama, vi ste naši sportski rivali ali i prijatelji, i dobro ste došli u naš grad u bilo kojoj prilici prenosi Klix.

Sa željom da ovaj incident ostavimo i što prije zaboravimo, želimo vam puno uspjeha u narednom periodu i dobro zdravlje”, stoji u saopćenju Leotara.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79