Regija BiH Rupe koje su se otvorile nakon potresa se šire: “Strah me, ne...

Rupe koje su se otvorile nakon potresa se šire: “Strah me, ne smijem ući u kuću”

U hrvatskom selu Mečenčani otvorilo se oko 15 rupa nakon potresa. Jedna od njih široka je oko 20 metara i duboka barem pet.

N1 je razgovarao s ljudima koji žive uz tu rupu.

Vlasnici zemlje na kojima se pojavila rupa su supružnici Biserka i Nikola.

Biserka je opisala kako je rupa nastala: “Vidjela sam samo crnu rupu s prozora i bilo mi je čudno to što vidim u vrtu. Iza 14 sati sam išla gledati i već je bila ogromna rupa, odjednom se stvorila u vrtu. Od 12 do 14 sati se to napravilo.”

Njen suprug Nikola kaže da su u selo dolazili brojni stručnjaci, geolozi, ljudi koji su nudili pomoć, ali i iz nadležnog ministarstva. Međutim, još ništa ne mogu napraviti, kazao je.

– Rekli su da se ništa ne može sada sanirati, da treba čekati – dodao je Nikola.

Otkrio je i kako nije vjerovao svojoj ženi koja je prva vidjela da se rupa počela otvarati.

– Nisam vjerovao, ali sam nakon tri četiri sata izašao i pogledao i bila je još veća nego što mi je supruga rekla. Ali je bila 70 posto manja nego danas. Ona se non-stop urušava – rekao je.

Reporter N1 Elvir Mešanović razgovarao je i s Nenadom i Anđom, koji su morali napustiti svoju kuću jer je rupa tačno uz nju.

– Strah me, ne smijem ući u kuću ni da stvari izvadim, bojim se da će se odroniti – kazala je Anđa.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79