Rusi otimaju i kradu sve: Od traktora do kombajna. No, dočekalo ih je neugodno iznenađenje

Od traktora do kombajna, sve uređaje se uredno pratilo satelitom do Čečenije, a onda ih se i daljinski zaključalo

Ruske su trupe iz okupiranog grada Melitopolja iz zastupništva tvrtke koja prodaje poljoprivredne strojeve ukrale svu farmersku opremu vrijednu milijune dolara i odvezli je u Čečeniju, rekao je jedan ukrajinski poslovni čovjek. Međutim, lopovi su se neugodno iznenadili kad su stigli u Čečeniju.
Zaključano na daljinu

Oprema je zaključana na daljinu i onemogućeno je njezino daljnje korištenje. Radi se o 27 komada opreme, koji uključuju i kombajne marke John Deere, ukupne vrijednosti pet milijuna dolara. CNN-ov kontakt rekao je da je pljačka započela zapljenom dvaju kombajna, traktora i sijača. Jedan od korištenih kamiona, koji je snimljen kamerom, imao je na sebi bijeli “Z” i činilo se da se radi o vojnom kamionu.

Dio strojeva odvezen je u obližnje selo, ali dio je krenuo na dugo kopneno putovanje do Čečenije udaljene više od 1000 kilometara. Strojevi su sofisticirani i opremljeni GPS-om pa se njihovo putovanje moglo pratiti. Oprema koja je dopremljena u Čečeniju, uključujući kombajne, može se i daljinski kontrolirati. “Kada su pljačkaši odvezli ukradene kombajne u Čečeniju, shvatili su da ih ne mogu ni upaliti, jer su kombajni zaključani na daljinu”, rekao je CNN-ov izvor.

Čini se da oprema sada čami na farmi u blizini Groznog. No, CNN-ovu izvoru rečeno je kako se “čini da su otmičari pronašli konzultante u Rusiji koji pokušavaju zaobići zaštitu”. “Čak i da prodaju kombajne za rezervne dijelove, zaradit će nešto”, rekao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79