Ruši se i zatrpavaju rupe: U Mostaru odzvonilo nelegalnoj gradnji

Gradska uprava u Mostaru je pokazala ozbiljne namjere da se konalno suprostavi nelegalnoj gradnji.Skoro svakodnevno sa gradskih površina se uklanjaju objekti koji nemaju pravosnažno odobrenje za građenje.

Realizacijom Plana uklanjanja bespravnih objekata na području grada do sada su uklonjena 284 objekta u naseljima Bijeli Brijeg, Balinovac, Bišće Polje, Rodoč, Sjeverni logor, Zalik, Zgoni te užem središtu grada.

Onim vlasnicima nelegalnih objekata koji su se o njihovu uklanjanju dogovorili s izvođačem radova neće biti ispostavljen račun za spomenute radove, istaknuto je iz Grada.

Grad je platio i zatrpavanje rupa u ulici Kneza Domagoja koja je kako su tvrdili stanari iz te ulice bila priprema za nelegalno širenje hotela Mostar.Grad je to koštalo 36.000 maraka jer je trebalo nasuti 183 kamiona zemlje.Sudskim putem Grad bi to trebao naplatiti od firme Promark.

U rupi su zatrpani snovi investitora o nelegalnoj gradnji, ali i poslata snažna poruka da zakon može biti isti za sve. Iz fime su ogradili gradilište velikom zelenom ogradom, a vijećnica Boška Čavar koja se borila protiv ovog projekta zatražila je inspekcijski nadzor kako bi se utvrdilo da li jegrada postavljena po procedurama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79