Rusija pozvala reprezentaciju Republike Srpske na međunarodni rukometni turnir

Rukometni savez Rusije, koji je pod suspenzijom svjetskih i evropskih rukometnih kuća IHF-a i EHF-a od početka agresije na Ukrajinu, pozvao je rukometnu reprezentaciju RS na turnir u Kazanju.

Radi se o međunarodnom turniru u muškoj i ženskoj kategoriji na kojem učestvuju zemlje BRICS-a. Turnir će se održati od 11. do 24. juna u ruskom Kazanju.

– Rukometni savez RS-a je pozvan da pošalje mušku i žensku reprezentaciju u rukometu na pijesku, a turnir u tom sportu će biti održan od 19. do 22. juna – navodi se u saopštenju entitetskog saveza.

Na početku poziva navodi se kako je “danas uloga sporta način za ojačavanje prijateljskih veza između država”, čime su Rusi ponovo tretirali manji bh. entitet kao državu.

– Obradovao nas je poziv koji smo dobili iz sjedišta Rukometnog saveza Rusije, a to bi bila ujedno i prilika da naša reprezentacija učestvuje pod zastavom RS na tako velikom takmičenju, kako i zaslužujemo. Bila bi nam velika čast i ponos da naši rukometaši i rukometašice budu dio ovih igara na kojima se, kako smo informisani, očekuje učešće od gotovo tri hiljade sportista u 27 sportova.

Nadamo se da ćemo uspjeti otići u Rusiju, a očekujemo da ćemo za to dobiti podršku kabineta predsjednika kao i ostalih nadležnih institucija, jer sami ne možemo obezbijediti novčana sredstva za tako daleki put – rekao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza RS.

On kaže da bi ovo bila još jedna sjajna prilika za promociju manjeg bh. entiteta.

– I sa te strane bilo bi korisno da se pojavimo u Kazanju i da dostojanstveno promovišemo ne samo rukomet, već i našu RS. Koliko je ta promocija korisna najbolje se vidjelo na nedavno održanom turniru u Solunu na kojem su naši mladi rukometaši ubjedljivo osvojili prvo mjesto i na najbolji način predstavili RS – poručio je Umičević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79