Rusija zabranila pristup Facebooku

Rusija zabranila pristup Facebooku


Prije nekoliko dana je kompanija Meta globalno reducirala sadržaj Facebook stranica i Instagram računa koji su pod kontrolom ruskih državnih medija, kao i postove koji sadrže poveznice prema tim medijima na Facebooku

Rusija je zabranila Facebook, navodi se u izvještaju ruske državne novinske agencije RIA Novosti.

U njemu se navodi da je državni nadzornik medija Roskomnadzor odlučio blokirati pristup platformi, dodajući da je od oktobra 2020. Facebook 26 puta diskriminisao ruske medije, a korisnicima je bio ograničen pristup državnim kanalima poput RT-a i novinske agencije RIA.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je kompanija Meta globalno reducirala sadržaj Facebook stranica i Instagram računa koji su pod kontrolom ruskih državnih medija, kao i postove koji sadrže poveznice prema tim medijima na Facebooku, rekao je čelnik globalnog poslovanja ove kompanije.

Tehnološke kompanije suočile su se s pritiskom da odgovore na invaziju Ukrajine koju je prošli četvrtak pokrenula Rusija, što je dovelo do ekonomskih sankcija protiv Moskve.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija