Rusija zabranila ulazak u zemlju Joe Bidenu, šefu CIA-e i državnom sekretaru

Rusija je objavila u subotu da je zabranila ulazak u zemlju 963 Amerikanca, uključujući predsjednika Joea Bidena, državnog sekretara Antonyja Blinkena i šefa CIA-e Williama Burnsa.

Zabrane putovanja imaju tek simboličan učinak, ali su dio kontinuiranog slabljenja odnosa Rusije sa Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima od njezine invazije na Ukrajinu 24. februara.

Zapad je nametnuo niz sankcija Moskvi zbog njenog rata u Ukrajini, a Moskva je najavila da će poduzimati protumjere, piše Jutarnji.hr.

Putovanje u Rusiju u aprilu je zabranjeno: američkoj potpredsjednici Kamali Harris, britanskom premijeru Borisu Johnsonu, japanskom premijeru Fumiou Kishidu, osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu te brojnim američkim, kanadskim, britanskim i japanskim političarima, novinarima, poslovnim ljudima, između ostalih.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/navecer-stize-nevrijeme-izdan-narancasti-alarm-za-dvije-regije-1588424 – www.vecernji.hr

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79