Ruska ambasada: Bh. građanima otvorene granice Rusije

Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini danas je objavila kako su za državljane Bosne i Hercegovine otvorene granice Rusije.

“Na osnovu naredbe Vlade Rusije od 14.04.2022 br. 868-р još 20 države (uključujući Bosnu i Hercegovinu) su uključeni u listu stranih država, čiji državljani i stranci sa stalnim boravkom mogu dolaziti u Rusiju vazdušnim prijevoznicima, saopćeno je.

To znači da od 14.04.2022. državljani BiH mogu ući u Rusiju vazdušnim putem (direktnim letovima), kao i iz svih zemalja sa kojima je Rusija obnovila direktne letove, bez viza pod uslovom da ukupni boravak ne prelazi 30 dana u okviru svakih 60 dana, računajući od datuma prvog ulaska. U drugim slučajevima je potrebna viza.

“Istovremeno državljani BiH mogu ući u Rusku Federaciju uz obavezan negativan rezultat PCR testa (na ruskom ili engleskom jeziku), ne stariji od 48 sati od datuma uzimanja brisa. Ovo pravilo se odnosi i na sve one koji posjeduju certifikat o izvršenoj vakcinaciji, saopćeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79