Ruska vojska uspješno izvršava sve zadatke u Ukrajini, borimo se s neonacistima

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin održao je večeras sastanak s članovima Vijeća sigurnosti Rusije tokom koje je komentirao aktuelnu situaciju i rat u Ukrajini koji Moskva i dalje naziva “specijalnom vojnom operacijom”

Tokom obraćanja, Putin je rekao kako je tok neprijateljstava u Ukrajini pokazao da se Ruska Federacija bori s neonacistima.

“Neonacisti uzimaju strane državljane za taoce. Postoje objektivni podaci o tome da nacionalisti postavljaju tešku vojnu opremu u Ukrajini u zonu stambenih zgrada. Dvojicu kineskih državljana koji su pokušali napustiti Harkov, ranili su upravo neonacisti”, rekao je Putin.

Nakon toga, Putin se osvrnuo na aktivnosti ruske vojske u Ukrajini, te je poručio kako se Ukrajinci i Rusi jedan narod.

“Tokom operaciji u Ukrajini, ruski vojnici i oficiri djeluju hrabro, kao pravi heroji. Ponosan sam što sam dio moćnog, snažnog i multinacionalnog naroda Ruske Federacije. Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini odvija se striktno prema planu i do sada su svi zadaci uspješno riješeni”, poručio je Putin.

Nakon toga, on je, zajedno s članovima Vijeća sigurnosti, minutom šutnje odao počast svim vojnicima koji su poginuli tokom sukoba u Ukrajini.

“Oficiru Nurmagomedu Gadžimagomedovu posthumno dodjeljujem titulu Heroja Rusije za njegova herojska djela tokom operacije u Ukrajini. Naša vojska djeluje s punim razumijevanjem ispravnosti ove stvari.

Kada je riječ o poginulim i ranjenim vojnicima. Porodice žrtava dobit će dodatnih 5 miliona rubalja, a porodicama ranjenih ruskih vojnika bit će isplaćeno dodatnih 3 miliona rubalja”, zaključio je Vladimir Putin tokom obraćanja na Vijeću sigurnosti Ruske Federacije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79