Tuga: Rustempašić bio komšija Hajrićima, koje je usmrtio

Nermin Rustempašić, koji je u petak navečer u Novom Travniku pregazio Azru Hajrić i njenu kćerku Almu, a još troje djece teško povrijedio, živi u Kasapovićima i bio je komšija porodici Hajrić, koja je ostala bez dva člana.

Liječeni narkoman

Potvrdila nam je ovo i Branka Praljak, Rustempašićeva dugogodišnja advokatica, koja ga je zastupala u nekoliko slučajeva pred pravosuđem u Novom Travniku. Prema njenim riječima, Rustempašić je osuđivan za obične krađe. Nije nam mogla potvrditi je li Rustempašić liječeni narkoman te je li se nedavno vratio iz inozemstva, osim što nam je kazala da mu je majka živjela i radila u Austriji i da je išao kod nje više puta, prenosi Avaz.

– Znam da je išao raditi u Austriju, ali da li se liječio od droge tamo, to ne mogu potvrditi – kaže Praljak.

Ona nam je otkrila i da je Rustempašić oženjen i da je otac jednog maloljetnog dječaka. Kako tvrdi, Rustempašić živi u Kasapovićima, mjestu odakle su nastradale Azra i Alma, te im je on, ustvari, bio komšija.

– To je tačnio, ali, nažalost, njegova obitelj sada trpi posljedice zbog ovog nemilog događaja. Oni su sada izvrgnuti torturi zajednice – rekla nam je Praljak.

Šta je rekao

Ona nam je potvrdila da je na ročištu Rustempašić tražio da ga pritvore.

– On je i prije ročišta rekao da cijeni da mu je mjesto u pritvoru. Ja sam to prenijela i na sudu. Izjavio je da mu je u pritvoru i mjesto. O ostalom se nije izjašnjavao. Tužilaštvo tvrdi da je imao tri promila alkohola i da je pješake pregazio na trotoaru – kaže Praljak.

Djeca se oporavljaju

Prema jučerašnjim informacijama, stanje povrijeđene djece, Eldara Hajrića i Jusufa i Davuda Amidžića, stabilno je. Kako nam je rečeno, oni se nalaze u sarajevskoj i travničkoj bolnici i oporavljaju se.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments