Ružnić iznio šokantnu tvrdnju: Sve ukazuje da migranti nisu zapalili Lipu!

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona gostovao je u emisiji Odgovorite ljudima na FTV te iznio tvrdnju da migranti nisu zapalili kamp Lipa.

On je rekao da su građani Unsko-sanskog kantona, koji nose najveći teret migrantske krize u našoj zemlji, najpozvaniji su da pričaju o ovoj temi.

Ružnić je kazao da su građani potcijenjeni i da im je učinjena velika nepravda “suludim odlukama Vijeća ministara BiH.”

“Mi od 2015. do 2018. godine slušamo kako je BiH spremna za migrantsku krizu. Tri godine kako su migranti u BiH slušamo o ravnomjernoj raspodjeli migranata. 20. aprila mi Vijeće ministara molimo da prihvati kamp Bira i da dovede struju i vodu.

Od 9. septembra molimo međunarodne organizacije da postave kontejnere. 100 dana nisu učinili ništa. I večeras ovdje kažu da su vlasti USK-a ispraznile kamp Lipa. Ne, svi su pobjegli iz kampa Lipa. Ostali su jedino vlasti USK-a, građani i Crveni križ. I ostavljeno je 1.400 ljudi.”

On je potom iznio šokantnu tvrdnju da kamp Lipa, koji je raspustio IOM, nisu zapalili migranti.

“Sve indicije ukazuju da to nisu uradili migranti”.

Ružnić: Indicije ukazuju da Lipu nisu zapalili migranti

Tema večerašnje dijaloške emisije Odgovorite ljudima bila je migrantska kriza u Bosni i Hercegovini, a jedan od gostiju bio je Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona. Govoreći o tome kako je izgorjela ‘Lipa’, navodi kako sve indicije ukazuju da to nisu uradili migranti.

Više na https://www.federalna.ba/ruznic-indicije-ukazuju-da-lipu-nisu-zapalili-migranti-jilc9

Posted by federalna.ba on Srijeda, 6. Januar 2021.

“Mi od pored gotovog kampa, gotovih šatora, grijanja, kuhinje i svega sad imamo zapaljen kamp i 900 ljudi i ponovo idemo ispočetka.”

Tvrdi da je zapaljen zato što nekome odgovara da se otvore Bira i neki prihvatni centri u kojima su “jako visoke kirije”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79