Ružnić: Konaković i Forto stavljaju cijeli USK u okvire provincije

Prema provjerenim informacijama, a o čemu su već uveliko izvještavali i mediji, u Unsko- sanskom kantonu traju intenzivni i konkretni pregovori o formiranju vlasti koje predvode Halil Bajramović (NiP) i Jasmin Hušić (Naša stranka).

U okviru tih dogovora već je utvrđeno da bi novi mandatar Vlade trebao biti Kemal Hrnjić (NiP) dok bi najveći broj ministarstava pripao SDA, a potom DF-u, Našoj stranci i POMAK-u. Valja naglasiti činjenicu da su najuključeniji i svakako najviše lično zainteresirani za ovakvu raspodjelu vlasti, uz Bajramovića, Jasmin Hušić (NS) i Zikrija Duraković (POMAK).

Navodi se ovo u reakciji Mustafe Ružnića, predsjednika Regionalnog odbra
NES-a Krajina i aktuelnog premijera USK.

“S obzirom da u Unsko-sanskom kantonu predstavnici NiP-a i Naše stranke očigledno ignorišu postojanje koalicije na federalnom nivou, nameće se zaključak da lideri ovih stranaka Elmedin Konaković i Edin Forto pokušavaju diciplinirati Narodni evropski savez i stavljaju cijeli Unsko-sanski kanton u okvire provincije za koju oni najbolje znaju šta joj je potrebno i kako treba funcionirati.

NiP i NS izbacuju NES iz vlasti u USK, a uvlače SDA!?

Pri tome zaboravljaju da smo mi Krajišnici, koji nikada nikome kroz historiju nismo bili bili podanici. Jednako su nam mrski i podanički mentalitet i izdaja, koje znamo uočiti mnogo prije nego što nam se bilo šta nametne. Izdaju posebno kažnjavamo, a što će se vjerovatno ispostaviti i u ovom slučaju.

U protekle četiri godine smo dokazali i zorno pokazali kako se ostaje uz
svoj narod u najtežim situacijama, kako se radi bez odmora i stajanja,
kako je najvažnije i jedino bitno da građani dožive rezultate vlasti koja radi za njih! Mi nismo od velikih riječi, zabavnih statusa na društvenim mrežama i ne posjedujemo medije, jer o nama govore naši radni rezultati i to je najveća razlika između nas i ostalih političkih opcija.

Narodni evropski savez svoju misiju nastavlja na istim principima i sve
odgovore na ova pitanja sigurno ćemo dati u najkraćem vremenskom periodu
od najviše sedam narednih dana, jer mi nismo samo predstavnici ovog
naroda već dio njega” poručio je Ružnić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79