Ryanair uvodi nove letove za Sarajevo iz pet europskih gradova

Ryanair uvodi nove letove za Sarajevo iz pet europskih gradova


Ryanair je najavio planove za uvođenje letova za Sarajevo iz pet europskih gradova počevši od marta iduće godine. Cilj im je u prvoj godini poslovanja prevesti 200.000 putnika i nakon toga dodatno rasti.

Očekuje se da će ove nove rute donijeti vrijedne turističke i poslovne prilike u Sarajevo iz Belgije, Njemačke, Italije, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Glavni komercijalni direktor Ryanaira, Jason McGuinness, izjavio je da Ryanair planira opsluživati 200.000 putnika na ovim letovima u prvoj godini i otvoriti 150 lokalnih radnih mjesta. Ryanair se nada jačanju odnosa s partnerima u Zračnoj luci Sarajevo, turističkim zajednicama i Vladom SK-a kako bi osigurali daljnji dolazni turizam, povezanost i niske cijene karata za BiH i njezine građane.

Uprkos trenutnom planu bez otvaranja baze u Sarajevu, McGuinness je naveo da Ryanair planira dugoročnu prisutnost u ovom gradu i istaknuo ambiciju daljnjeg širenja u Sarajevu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija