S bijelom kapuljačom ISPALIO RAFAL u Miloša Ostojića

Miloš Ostojić (29) iz Istočnog Sarajeva ubijen je u profesionalnoj likvidaciji ispred njegovog noćnog kluba „Sparta“ u noći između utorka i srijede.

Prema saznanjima Srpskainfo, Ostojića je ispred kluba sačekala nepoznata osoba koja je na glavi imala bijelu kapuljaču. Čim je Miloš izašao iz svog džipa „BMW X5“, ubica je na njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a tri su ga pogodila. Zadobio je povrede karlice i preminuo je na putu do bolnice.

Izvor blizak istrazi ispričao je da, prema sadašnjim informacijama, policija sumnja da je ubica vjerovatno ranije pratio Ostojića, ali i da je znao njegove planove, piše Srpskainfo.

– Inspektori sumnjaju da je ubica bio sakriven u blizini kluba koji je držao Ostojić i čekao ga dok dođe. Nakon ubistva on je pobjegao u nepoznatom pravcu – kaže naš sagovornik.

Dodao je da je u mjestu Ivanići, koji je udaljeno oko četiri kilometra, pronađeno zapaljeno vozilo s puškom, koju je vjerovatno koristio ubica.

Kamere

Prema njegovim riječima, policija je juče tokom uviđaja izuzela snimke bezbjednosnih kamera kako bi pomoću njih identifikovali ubicu, kao i njegovo kretanje u noći ubistva.

Osim toga, prikupljeni su i drugi dokazi koji bi mogli pomoći u istrazi.

Još uvijek se ne zna ni motiv ubistva.

Ostojić nije bio poznat policiji po krivičnim djelima i nije bio u sukobu sa zakonom, tako da nije riječ o kriminalnom obračunu.

Policija je juče blokirala šire područje oko mjesta ubistva, a veliki broj policajaca bio je na terenu i tragao za ubicom.

Istragu o ubistvu je u toku dana preuzela je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske.
Građani Istočnog Sarajeva za pokojnog Ostojića imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio vrijedan momak, pomagao je porodici, nikada ništa ružno o njemu nisu čuli.

Bogata porodica

Potiče iz veoma imućne porodice, a veliki broj mještana Istočnog Sarajeva zaposleno je kod njih. Takođe, i kafić ispred kojeg je ubijen u vlasništvu je njegove porodice, kao i pekara “Zlatno zrno”, ali i palačinkarnica “Zlatno zrno” u Istočnom Sarajevu.

Djevojka koja je sa Milošem i njegovom porodicom sarađivala prethodnih mjeseci ispričala nam je da misli kako niko o njemu ne bi mogao reći ružnu riječ.

– Bio je pažljiv prema radnicima, nikada nam nijedna uplata nije kasnila. Jednostavno, ta porodica nam je svima kao druga familija – ispričala je ona uz molbu da ne objavljujemo njeno ime.

Dodaje da nikom nije jasno ko bi njemu mogao nauditi, s obzirom da su se, osim što zapošljavaju i hrane mnoge porodice, uvijek odazivali na sve humanitarne akcije i nesebično pomagali.

U Ministarstvu unutrašnjih polosva Republike Srpske rekli su da Uprava za organizovan i teški kriminalitet vodi istragu pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva RS.

– Preduzimaju se sve potrebne operativne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti i utvrđivanju identiteta osobe koja je ubila Ostojića u Karađorđevoj ulici u Istočnom Saraejvu u subotu oko 23 sata – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović, navodeći inicijale.

Ubistvo Tigra

U sačekuši u Istočnom Sarajevu 31. maja prošle godine na sličan način ubijen je Siniša Miličević Tigar, a njegove ubice još nisu pronađene.

Ubica je tada sačekao Tigra ispred zgrade u kojoj je živio. Čim je Miličević izašao iz vozila, ubica je u njega ispalio više hitaca i pobjegao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79