S. D. neovlašteno pristupio FB stranici udruženja iz Banja Luke. Krivično će odgovarati

Protiv lica čiji su inicijali S.D. podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da je neovlašeno pristupio Facebook stranici jednog udruženja iz Banjaluke, te onemogućio administratoru da njome upravlja.

S.D. se sumnjiči da je u septembru neovlašteno pristupio Facebook stranici udruženja iz Banjaluke, stavio je u stanje da nije javno vidljiva administratorima, te tako onemogućio upravljanje stranicom, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Potom je, kako se navodi, uklonio dotadašnjeg administratora stranice i postavio novi Facebook profil za administratora, čime je došlo do poremećaja funkcionisanja i obrade podataka.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su izvješaj protiv S.D. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštenog pristupa zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79