S Mikom Šabićem u konjički izolatorij uđe radost

Ujutro rano dok Konjic spava Mika na svojim leđima iznosi prazne boce kisika iz soba u kojim borave osobe pozitivne na koronavirus.

Poviri na svaka vrata sobe da pita pacijente kako su. To je iskustvo na svom Facebooku podjelila je Dina Didik-Alić, jedna od zaraženih osoba iz Konjica.

Miralem Šabić, poznatiji kao Mika već duži niz godina zaposlenik je Opće bolnice u Konjicu. Za njega kažu da je inžinjer za sve, pored svakodnevnih obaveza u konjičkom izolatoriju, nije mu teško unositi pozitivnu energiju i hrabriti pacijente.

– S Mikom u izolatorij uđe život i radost. Zvone boce o ogradu, zveči cijeli izolatorij. Dok snosi boce sa spratova Mika usput iznosi i večeru kako bi olakšao medicinskom osoblju – podjelila je Dina na svom Facebook profilu.

Ovaj status izazvao je brojne reakcije drugih Konjičana, a i onih koji su i sami prošli kroz isti izolatorij.

– Mika je čovjek sa srcem kao Prenj, čovjek koji ne zna izdati. Čovjek čudo, u svako vrijeme na svakome mjestu, pluća naših pacijenata puna kisika i dobrote – neki su od komentara.

U konjičkom izolatoriju je smješteno 20-tak pacijenata sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom. Medicinsko osobolje 24 sata brine o zaraženim i o njima pacijenti imaju samo riječi hvale.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79