S tržišta se povlači kobasica, nije dovoljno termički obrađena

Proizvod nije u skladu s europskom uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u četvrtak da se s tržišta povlače Tirolske kobasice XXL od jednog kilograma, slovenskog proizvođača “Meso Kamnik” zbog nedovoljne termičke obrade, a kojeg na tržište stavlja ‘Lidl’ Hrvatska.

Riječ je o proizvodu Tirolska kobasica XXL od 1000 grama, LOT broja 9433, roka trajanja do 20. siječnja 2020. godine., budući da je utvrđeno kako je nedovoljno termički obrađen prilikom prerade.

Proizvod nije u skladu s europskom uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, navode iz Ministarstva.

Proizvod je podrijetlom iz Slovenije, proizvodi ga Meso Kamnik d.d., a na tržište ga stavlja ‘Lidl’ Hrvatska, prenosi Hina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79