Sa KCUS-a preusmjeravaju pacijente za Tuzlu jer nema ko da uradi rutinsku operaciju?

Ove operacije na KCUS-u radila su tri vrsna ljekara – Senad Maksić, Semin Bećirbegović i Hasan Tanović, od kojih su sva tri silom prilika bili prinuđeni napustiti Klinički centar

Da je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu u potpunosti devalviran svjedoče svakodnevno brojni primjeri, piše Pressmedia.ba.

Jedan od njih je i stručno mišljenje sa Klinike za ortopediju i traumatologiju kojim je pacijent iz Sarajeva upućen u Tuzlu na operaciju.

Riječ je o ortopedskoj operaciji sportskih povreda koje su se na KCUS-u godinama unazad radile rutinski i po nekoliko stotina godišnje.

Ove operacije na KCUS-u radila su tri vrsna ljekara – Senad Maksić, Semin Bećirbegović i Hasan Tanović, od kojih su sva tri silom prilika bili prinuđeni napustiti Klinički centar.

Jedan određeni period operacije ove vrste, nakon njihovog odlaska radile su kolege ljekari iz Slovenije, koje bi dolazile mjesečno na KCUS, a sada zbog koronavirusa, vjerovatno da nisu u prilici doći, te ova najveća zdravstvena institucija u BiH pacijente prosljeđuje u Tuzlu.

U Tuzli ovu vrstu operacija radi samo jedan ljekar, koji ubrzo ostvaruje uslove za penziju, pa će građani, sve su prilike, morati oputovati u inostranstvo ili tražiti operacije u privatnim ordinacijama.

kcus-ortopedija


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79