Sa obostranom upalom pluća: Prim. dr. Harun Drljević pozitivan na koronavirus

Među ljekarima, koji su obavljajući svoj posao u Kantonalnoj bolnici u Zenici zaraženi virusom Covid-19 je i prim. dr. Harun Drljević, načelnik Odjela za bolesti dojke.

Sa obostranom upalom pluća trenutno je na kućnom liječenju. Doktor Harun Drljević je virusom Covid-19 zaražen od pacijentice u poznoj dobi koja je na odjel primljena sa rakom dojke.

“Tretman je obavljen, a ona je primarno bila negativna na koronu. Ispostavilo se kasnije, kaže Drljević, da je pozitivna tako da smo se zarazili ja i medicinska sestra koja je radila sa mnom.“

“To je dio realnosti u kojoj se svi skupa nalazimo i govori koliko smo izloženi svi mi u zdravstvenim ustanovama zatvorenog tipa u ZDK, ali i cijeloj BiH. To je špica pandemije tako da se to dešava. Ja sam sada na kućnom liječenju sa jednom umjereno teškom kliničkom slikom. Pod terapijom sam tako da je sve uredu“, izjavio je za RTV Zenica prim.dr. Harun Drljević.

Kaže da ovo ne doživljava kao tragediju nego dio svog posla. “Ljekari su ovome izloženi osam mjeseci tako da je ovo očekivano i građani to treba da znaju. Najvažnije je da se ovakvi ispadi prepoznaju što prije i da se što prije interveniše. Zbog toga i apel građanima da se drže epidemioloških mjera kako bi što manje svojim prisustvom eksponirali medicinski kadar koji će, ako ispadne, prouzročiti više loših posljedica“, poručio je dr. Drljević.

Naš sagovornik ističe kako uposleni u zdravstvu nastavljaju svoju borbu sa pandemijom i da će u njoj pobolijevati ali se i oporavljati i ponovo biti na usluzi građanima prenosi Zenicainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79