Sa presretačima nema nagodbe: Zavirite u vozilo koje lovi brze vozače na ulicama

Naime, brza vožnja uzrok je sve češćih saobraćajnih nesreća, nažalost, u sve većem broju sa tragičnim ishodom.

Nadležni su odlučili pokušati tome „stati u kraj“. U ovu borbu uključili su neobilježena policijska vozila crna Škoda Superb i crni „Hyundai i30“, u koja je ugrađen sistem radarske kamere koji se koristi za mjerenje brzine vozila.

Prema pojedinim nezvaničnim saznanjima, Škoda Superb ima 280 konjskih snaga, a crni „Hyundai i30“ nešto manje – 190, tako da će nesavjesnim vozačima biti teško da pobjegnu od ovakvih „zvijeri“ na putevima Republike Srpske.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum ranije je objasnio da će vozila sa radarskim kamerama biti parkirana i mjeriti brzinu kretanja vozila u odlasku i dolasku nakon čega se obrađuju podaci i šalju vozačima ako su prekoračili dozvoljenu brzinu.

– Uređaj može raditi u pokretu pri čemu mjeri brzinu svih vozila u dolasku i odlasku, kao i u pokretu kao presretač uz direktnu kontrolu policijskih službenika kada se na mjestu sankcionišu vozači – izjavio je ranije Ćulum, prenosi Infobijeljina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments