Sa Svesrpskog sabora Dodik poručio BiH: Bolje živjeti kao dobre komšije nego kao trajno posvađani ukućani

Sa Svesrpskog sabora Dodik poručio BiH: Bolje živjeti kao dobre komšije nego kao trajno posvađani ukućani


U Beogradu je u toku zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske, organizovana u sklopu Svesrpskog sabora.

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da je usvojen dnevni red sjednice, kao i zapisnik sa posljednje zajedničke sjednice.

“Radit ćemo zajednički na provođenju svih sporazuma i memoranduma,” rekao je Vučević na početku sjednice, ističući da će ključni dokument, deklaracija, biti predložen Narodnoj skupštini Srbije na usvajanje.

Vučević je naglasio potrebu za očuvanjem srpskog identiteta i naveo da slijedi puno posla u svim segmentima društvenog života. “Zajednički kulturni i duhovni identitet nedjeljiv je,” dodao je.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je da srpski narod želi da kreira svoju budućnost.

Sjednici, koja je otvorena za javnost, prisustvuju predsjednici RS Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić, članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, patrijarh Porfirije sa arhiepiskopima SPC, te predstavnici Srba iz regiona.

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da će deklaracija koju će usvojiti biti historijski i suštinski nacionalni dokument koji rehabilituje srpske nacionalne interese.

“Bolje je da živimo kao dobre komšije, nego da budemo trajno posvađani ukućani, i da nam to postane način života. Srpski narod trajno želi mir”, istakao je Dodik.

Poslije zajedničke sjednice vlada Srbije i RS bit će razmijenjeni potpisani dokumenti, a uslijediće i obraćanje Vučića i Dodika medijima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija