Sa tržišta povučeni kineski punjači za baterije, predstavljali rizik od požara

Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučen je punjač za baterije marke Jiabao A-612, jer predstavlja rizik od požara i strujnog udara, a potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod preporučuje se da ga prestanu koristiti i da ga vrate uvozniku ili u trgovinu..

Punjač za baterije, porijeklom iz Kine, predstavlja rizik od požara i strujnog udara, jer uređaj nema odgovarajuću klasu zaštite, oznake i uputstva na uređaju nisu u skladu sa zahtjevima standarda, a nije ni usklađen sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa propisanim standardom, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine.

Iz Agencije navode da je uvoznik izvršio mjere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača i uništavanja opasnih proizvoda te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata opasnih proizvoda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79