Sa tuđe kartice na račun u kladionici uplatio 1.520 maraka

Službenici Policijske uprave (PU) Zvornik, Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, podnijeli su izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašteno korištenje ličnih podataka i krađe protiv B.D. iz Zvornika.

Kako je saopćeno je iz PU Zvornik, B.D. se sumnjiči da je početkom maja ove godine došao u posjed podataka o platnoj kartici jedne osobe te zloupotrebom njenih ličnih podataka neovlašteno ušao u tuđu zaštićeni kompjutersku bazu podataka, s namjerom da za sebe pribavi korist, a drugom nanese štetu.

Osumnjičeni je elektronskim putem izvršio transfer novca koji je prebacio sa kartice druge osobe na elektronsku platformu jedne kladionice te je na ovaj način drugoj osobi nanio materijalnu štetu u iznosu od 1.520 maraka.

PU Zvornik apelira na građane da ukoliko primijete da im nedostaje platna kartica ili neregularnosti na svom bankomat kontu, odmah obavijeste svoju banku i tako na vrijeme spriječe svaki vid zloupotrebe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79