Sa više lokacija uklonjena eksplozivna sredstva

Timovi Republičke uprave Civilne zaštite uklonili su u proteklih nekoliko dana neeksplodirana ubojita sredstva u Banjaluci, Krupi na Vrbasu, Gradišci, Prnjavoru, Ljubinju, Oštroj Luci, te na putu Banjaluka-Prijedor.

Demineri su na potezu Banjaluka-Krupa na Vrbasu-Agino Selo uklonili “RBR M80”, tromblon i ručnu bombu, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

U saopštenju je navedeno da je od Civilne zaštite u Gradiški preuzeta ručna bomba “M75”, a u selima Kozinci i Laminci uklonjene su ručne bombe “M75” i “M52”.

Republička uprava Civilne zaštite je od policije u Prnjavoru preuzela ručnu bombu “M50”, a u selu Gornji Smrtići uklonjen je artiljerijski projektil kalibra 100 milimetara iz Drugog svjetskog rata.

  “U opštini Ljubinje, na lokalitetima Orašje, Mišljen i Bančići demineri su uništili neeksplodirana ubojita sredstva”, naveli su iz ove uprave.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite naveli su da je u Zborištima, opština Brod, prilikom gradnje stambenog objekta, pronađena i uništena ručna bomba “M52”.

Republička uprava civilne zaštite je, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u mjestu Prijakovac na putu Banjaluka-Prijedor, uklonila dva satna mehanizma.

U Koprivni, na lokalitetu Ćulumak, demineri Uprave otkrili su i uklonili protivpješadijsku rasprskavajuću odskočnu minu “PROM jedan”, navedeno je u saopštenju.

 

Novi progon članova grupe Pravda za Davida: Šta se to opet dešava u Banjoj Luci

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79