Sa Vlašića nestalo 8 pasa: Građani zabrinuti, angažovali i policiju

Sa Vlašića nestalo 8 pasa: Građani zabrinuti, angažovali i policiju


Redakciji portala Crna-Hronika javili su se zabrinuti građani koji svoje vrijeme provode na bosanskohercegovačkoj planini Vlašić. Zabrinuti su jer je prije 2 dana nestalo čak 8 životinja koje su oni hranili.

Kako kažu psi su otišli u nepoznatom pravcu a navodno su i uspavani?

Njihovo pismo portalu Crna-Hronika prenosimo u cijelosti

Nestalo 8 pasa sa Vlašića, 13-tog decembra

Obavještavamo stanovnike opštine Travnik te susjednih opština da su u srijedu šintori odveli 8 pasa, među njima i jedan vlasnički, u nepoznatom pravcu! Sudbina pasa jos uvijek je nepoznata.

Slučaj je prijavljen policiji koja vodi istragu. Psi nisu odvedeni u azil Goleš iako su ih njihovi radnici pokupili. Po riječima svjedoka odvedeni su nakon što su uspavani sa puškom. Veterinar iz Faune koji je učestvovao rekao je da su 8 pasa stavili u caddy ali da on ne zna gdje su odvezeni i šta je bilo s njima.

Molimo sve one koji znaju nešto o slučaju da jave u lokalnoj policiji ili ostave komentar ili slike. Nadamo se da su jos živi. Ako se ne pronađu uskoro istraga će se voditi pod pretenzijom da su eliminirani odnosno ubijeni.

Psi izbačeni na nepoznatom mjestu (ako su izbačeni) su ostavljeni bez HRANE i VODE što je ravno mučenju zivotinja. I još su omamljeni što ih stavlja u poziciju da budu plijen divljih životinja.

Molimo vas pomozite nam i dijelite post !


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija