Sa zgrade u ulici Avde Jabučice obrušio se dio fasade

Sa zgrade u ulici Avde Jabučice u sarajevskom naselju Gorica jutros se obrušio dio fasade, ali na sreću nije bilo povrijeđenih.

Cigle su padale s gornjeg dijela zgrade neposredno u blizini parkiranih automobila koji su pukom srećom prošli bez oštećenja.

Stanari zgrade na broju 36 zabrinuti su jer svakodnevno strahuju da bi neko od njih mogao nastradati.

Fasada na spomenutoj zgradi je u vrlo kritičnom stanju, pa postoji ozbiljna prijetnja da se preostali dio obruši na ulicu i ugrozi prolaznike.

U trenutku kada se obrušio dio fasade i pao na ulicu, na sreću nije prolazio niko od pješaka.

Jasmin Šahović koji stanuje u ovoj zgradi priča nam kako ovo nije prvi slučaj obrušavanja fasade.

– Postoji velika mogućnost od obrušavanja sa gornjeg dijela zgrade. Već 15 godina opominjemo načelnike opštine i službe koje su nadležne za ovo da dođu, da nešto poduzmu kako ne bi neko poginuo – kaže Šahović.

Ističe kako godinama nadležne upozoravaju na ovaj problem.

– Godinama opominjemo, ali niko ništa ne poduzima. Slali smo opomene inspekciji, načelniku opštine, međutim, ne znam da li vijest uopšte stiže do načelnika. Sekretarica kaže on je na sastanku, eventualno nas prebacuje na nekog drugog ili spusti slušalicu. I jutros mi je rekla da je načelnik na sastanku. Svi krivicu prebacuju na drugoga, a onda će biti kasno – priča nam Šahović.

Dodaje kako su sredstva za sanaciju ove zgrade obezbijeđena, ali da nisu iskorištena u tu svrhu.

– Sredstva za sanaciju ovakvih objekata bila su obezbijeđena, ali nisu završila u svrhu obnove tih objekata. Sanirana je zgrada koja je bila potpuno zdrava, a ova je ostavljena da neko pogine u njoj – zaključuje Šahović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79