Šabanović tvrdi: ‘Nisam ja nasrnuo na Nedžada Latića, nego on na mene! Ja sam istinski vjernik… Žalim ga…’

Oprečne informacije pojavljuju se u javnosti povodom (verbalnog) napada koji se desio 11. februara (utorak) u Kuvajtskoj džamiji u Sarajevu (Čengić Vila). Kako je nepsredno nakon incidenta u medijima izjavio novinar Nedžad Latić, meta napada bili su on i imam ove džamije, i to od strane kikboksera Armina Šabanovića koji se, kako Latić navodi, deklarira kao vehabija. Latić tvrdi i da ga je upravo on fizički napao i teže ozlijedio prije dvije godine (26. februara 2018.), sačekavši ga u pasažu zgrade pri povratku iz džamije.

Najnoviji napad osudio je i reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Husein ef. Kavazović te pozvao sve džematlije da poštuju hurmet (svetost) džamijskog prostora.

– Nedopustivo je i neprihvatljivo ispoljavanje bilo kakvog nasilja, fizičkog ili verbalnog, u prostorima džamije, kao i rješavanje ličnih sukoba. Tražim od policije i nadležnih državnih organa da procesuiraju ovakve slučajeve i zaštite vjernike od uznemiravanja – kaže se u saopćenju koje je medijima upućeno iz Kancelarije reisu-l-uleme.

Međutim, Armin Šabanović tvrdi drugačije, ističući da on nikoda nije napao, već da je napad izvršen na njega. Tim povodom uputio je saopćenje za javnost u kome navodi sljedeće:

– U povodu lažnih optužbi i kleveta koje u javnosti iznosi Nedžad Latić, a vezano za navodni „napad na njega“, kako bi javnost bila isitinito informisana najljubaznije Vas molim za objavu ovog saopćenja.

Naime, nije istina da sam ja napao Nedžada Latića. Naprotiv istina je da je on nasrnuo na mene. Na očigled cijelog džemata Latić je veoma ružno i verbalno nasrnuo danas na mene, u vrijeme obavljanja podne namaza u džamiji Čengić Vila.

Kao istinski vjernik nikada sebi ne bih dozvolio bilo koju vrstu verbalnog ili fizičkog sukoba u džamiji, dok to Latiću očigledno ne predstavlja problem.

Odmah nakon toga telefonski sam kontaktirao svog advokata, te otišao u PU Novo Sarajevo, gdje sam prijavio ovaj događaj. U prilog mojim tvrdnjama ide video zapis sa nadzornih kamera dažmije, kao i zapisnik PU Novo Sarajevo koji je sačinjen po mojoj prijavi.

Latić je očito nakon saznanja da sam ga prijavio za napad, kako bi on ispao žrtva, otišao u prvu medijsku kuću i iskonstruisao niz laži koje su objavljene bez da sam i ja kontaktiran kao jedan od izvora.

Ovo nije prvi put da Nedžad Latić iznosi lažne optužbe na moj račun. Svjestan činjenice da je potpuno nebitan u društvu, iznošenjem različitih bljuvotina, klevećući i potvarajući ljude on nastoji skrenuti pažnju na sebe. Posrnuo kao čovjek i novinar, a što je najgore, kao musliman, on zavrjeđuje samo moje žaljenje.

Tako ogoljen i prazan, željan slave i pažnje koju bezuspješno pokušava izgraditi lažući i obmanjujući javnost, ovaj čovjek ne može u meni probuditi drugu emociju osim žaljenja.

Javno apelujem na sve ljude dobre volje koji ga poznaju da ga posavjetuju da se okani mene i poštenog svijeta i da svoju „slavu“ ne gradi na lažima. Uvijek postoje ljudi koji stoje na strani istine i mogu svjedočiti protiv nevjernika i lažova. Tako je i u mojem slučaju.

Protiv propalog novinara, koji na svom portalu (uzgred rečeno koji čitaju dva i po čovjeka) plasira samo isprane fraze, svakako ću podnijeti tužbu nadležnom Sudu.

Također, smatram da mi je učinjena velika nepravda preranom osudom Rijaseta Islamske Zajednice, ali i određenih medija. Bez provjere i uvida u stvarne dokaze osudili su nevinog čovjeka i od napadača napravili žrtvu.

Dokazi i istina su na mojoj strani, i lahko provjerljivii dostupni.

Još jednom Vas najljubaznije, zarad odbrane časti mene kao vjernika i čovjeka a i moje porodice, objavite ovo Saopćenje u cjelosti – navodi Šabanović u svom obraćanju medijima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79