Sabina Sarajlija navodi da Tužilaštvo KS ne vodi novu istragu o smrti Dženana Memića

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je nakon današnjeg nastavka suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću da očekuje da nalaz saobraćajnog vještačenja bude potvrda da se saobraćajna nesreća nije desila.

Nalaz ne može biti drugačiji od onog koji je dao uvaženi prof.dr. Mirsad Kulović koji je rekao da ne postoji niti jedan parametar koji bi morao postojati da bi se moglo goviriti o saobraćajnoj nesreći. Postoje tu neki vrlo značajni detalji koji će šokirati javnost, da li će biti potvrđeni u ovom nalazu, to ćemo vidjeti, ali mi ćemo istrajati i to dokazati“, kazao je Feraget.

Što se tiče odgovora glavne tužiteljice Tužilaštva KS Murizu Memiću on je kazao da je zatečen nekompetentnošću i neprofesionalnošću.

„Nije mi namjera da ikog ponizim, ali mi je namjera da struku vratimo u pravosuđe. Tražiti od oca sahranjenog djeteta koje je prethodno ubijeno dokaze o smrti je ustvari pokazivanje nekompentetnosti. Mi ovdje istražujemo ubistvo, a ne bismo to trebali činiti to je posao tužioca. Sabina Sarajlija navodi da Tužilaštvo KS ne vodi novu istragu o smrti Dženana Memića. To je katastrofalno. Ona bi kao glavna tužiteljica morala znati kad počinje i kad prestaje službena istraga“, kaže Feraget.

Ističe da je namjera Muriza Memića kao žrtve i njega kao punomoćnika bila da obave razgovor sa glavnom tužiteljicom o nečemu o čemu joj ne mogu i ne smiju pisati.

„Njena namjera nije bila da nas primi. I dopisom je pokazala da joj nije stalo da se ovaj slučaj riješi. Pozivati se na odluku Ustavnog suda koji je dezavuisan od strane Kantonalnog tužilaštva je užasno. Također, pozivati da se dostave dokazi o korupciji tužilaca, da li je ona čula da je Tužilaštvo BiH već otvorilo istragu. Na koji način misli da upada u istragu Tužilaštva BiH?“, pita se advokat porodice Memić.

On je također kazao da su slučajevi ubistva Dženana Memića i Davida Dragičevića u Banja Luci u fokusu zvaničnika Evropske unije.

„Treba naglasiti da je jesen stigla i Konvencija koja je najvljena o vladavini prava će biti održana. Na njoj će biti prisutni eksperti EU koji su vršili cijelo ovo vrijeme monitoring i povodom ova dva slučaja. Cijela ova borba nije bila uzaludna i komentari koji se čuju u javnosti od strane predsjednika i potpredsjednika VSTV-a su ustvari razlog za njihovu zabrinutost zbog neefikasnosti pravosuđa“, zaključuje Feraget za Patria.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79