SAD istražuje misteriozne zdravstvene probleme diplomata u Beču

Vlasti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pokrenule su istragu o misterioznim zdravstvenim problemima američkih diplomata u glavnom gradu Austrije Beču, javlja Anadolu Agency (AA).

Resorne američke vlasti saopćile su da istražuju više od 20 slučajeva koji su zabilježeni u Beču, a koji navodno dosta sliče simptomima koje su 2016. i 2017. godine prijavili američki diplomati na Kubi.

U istragu su uključeni američki State Department, Pentagon i Centralna obavještajna agencija (CIA).

State Department je potvrdio vijest o pokrenutoj istrazi, ali nije otkrio detalje u vezi sa zdravstvenim problemima diplomata u ambasadi Beču.

Predmet istrage su uzroci zdravstvenih problema diplomata, a neki medijski izvori tvrde da je moguće da se radi o napadima mikrotalasnim ili radio talasnim tehnologijama.

Vijest o registriranim zdravstvenim problemima američkih diplomata u Beču prvi je u petak objavio list “The New Yorker“.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79