Sadaka vakcine spašavaju: Radnici iz BiH vakcinisani u Kragujevcu

Grad Kragujevac je za radnike koji su stigli iz Sarajeva, Tuzle i Banjaluke, organizovao imunizaciju u hali “Park”.

Akcija je organizovana zahvaljujući saradnji tog sindikata sa Savezom sindikata grada Kragujevca.

Predsjednica sindikata trgovine i uslužnih delatnosti BiH Mersida Beširović rekla je da je za njih danas poseban dan, jer za građane BiH još uvijek nisu obezbjeđene dovoljne količine vakcina.

“Mi smo dobili određene količine vakcine preko donacija, između ostalog, i od Vlade Republike Srbije. Međutim, definitivno je činjenica da radnici u trgovini nisu na listi prioriteta, te neće sigurno uskoro biti vakcinisani u svojim gradovima, pa je naša ideja vodilja bila činjenica da se veliki broj građana BiH vakcinisao već u Srbjii, pa smo pokušali da realizujemo tu ideju da ovo bude zajednička akcija dva sindikata, s obzirom da sarađujemo već godinama”, rekla je Mersida Beširović.

Ona je zahvalila, prije svega kolegama iz Saveza samostalnih sindikata Kragujevca, kao i svim građanima Srbije, što im je omogućeno da prime vakcinu u Srbiji.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić rekao je Tanjugu da ova dva sindikata sarađuju već dugo i rade na zajedničkim projektima.

“Vidjevši da Privredna komora dovodi građane iz stranih država, mi smo mislili: Ako mogu poslodavci, zašto ne mogu i radnici da se vakcinišu o trošku građana Srbije, jer svi smo jednaki. Komunicirali smo sa Gradom i tako je krenulo, odobreno je i mi smo srećni što danas možemo da im pomognemo, sutra će možda i oni nama biti potrebni”, rekao je Ristić.

Članica Gradskog vijeća za zdravstvo grada Kragujevca Gordana Damnjanović izjavila je za Tanjug da Kragujevac može da pomogne i građanima koji u svojim državama u ovom trenutku nemaju dovoljan broj vakcina.

“Mi možemo da pomognemo prijateljima i saradnicima sindikalnih organizacija iz Sarajeva, Tuzle i Banjaluke i oni su danas naši gosti. Oni će danas primiti prvu dozu vakcine Fajzer, a očekujemo ih i na revakcinaciji”, dodala je ona.

Grad Kragujevac se bliži sticanju kolektivnog imuniteta. Do sada je vakcinisano 69.000 građana prvom dozom, a 58.000 primilo je obje doze vakcine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79