Sadik Hasanović odgovorio mrziteljima: U pjesmi “Oj Nasere, srebrenički sine” nema ništa uvredljivo, imam ja moju Bosnu i moj Sandžak

Sadiku Hasanoviću, mladom pjevaču iz Srebrenika, a porijeklom iz Srebrenice, zabranjen je ulazak u Srbiju i to doživotno.

Nakon što je jučer portal “Avaza” prvi objavio vijest da je vraćen sa granice kada je iz Crne Gore želio ući u Srbiju, a finalna destinacija bila mu je Sandžak, odnosno Novi Pazar, mnogi mediji su pokušali doći do Hasanovića.

On je dao izjavu za Informer.rs koju prenosimo.

– Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak! Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prijelaz sa Srbijom. Ali da bih došao u Novi Pazar, a ne u Srbiju! Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično dio Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak! Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski dio Sandžaka i tamo pjevati – kazao je Hasanović.

Naglasio je da se ne stidi svog Podrinja, nikada!

Podsjećamo da se na mladog Hasanovića digla neviđena medijska hajka nakon što su tamošnji mediji “pronašli” fotografiju Hasanovića s ratnim komandantom Naserom Orićem kao i videosnimak na kojem pjeva “o ubijanju Srba”.

Iz medija Informer.rs su ga pitali za spornu pjesmu, na šta je Hasanović odgovorio:

– Ja sam to što jesam, i ne stidim se toga. Ne kapiram zbog čega bi trebalo da mi bude žao? Pa šta ako sam pjevao o Naseru Oriću? Imam pravo da slavim Orića! U pjesmi “Oj, Nasere, srebrenički sine” nema ništa uvrjedljivo! Kada i ostali muzičari odgovore na pitanje da li se kaju što su pjevali takve pjesme, i ja ću vam dati odgovor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79