Sadik Hasanović: “Zvezda Granda” koju srbijanski mediji linčuju zbog pjesama iz djetinjstva

Prije šest godina izvorna grupa „Sateliti“ postala je poznata široj javnosti po svojoj pjesmi “Facebook”.

Tada je mlađahni Sadik Hasanović sa samo 13 godina ovom šaljivom pjesmom osvojio mnogobrojnu publiku.

On je sa svojim ocem i još dva člana bio dio jedne od najpopularnijih grupa u BiH, a koja izvodi izvornu muziku. Grupa je snimila mnogobrojne pjesme, a Sadik je bio član još od malena.

Krenuo je sa muzikom od desete godine, uz svog oca poznatog po nadimku Muto i njegovom grupom. Sadik je krenuo muzičkim putem uz nadu da svog oca i naslijedi, međutim kako je Sadik odrastao više se okretao narodnoj muzici, a nakon učešća u takmičenju “Valentino zvijezde”, okušao se i u takmičenju “Zvijezda možeš biti ti” gdje je odnio pobjedu.

Nakon pobjede počeo je sa nastupima i gradnji karijere u narodnoj muzici.

Prošle godine odlučio se prijaviti i na „Zvezde Granda“ te svoju sreću i karijeru graditi kroz ovo muzičko takmičenje. Njegova mentorica u takmničenju bila je Marija Šerifović, a Hasanović je stigao i do finala ovog prestižnog muzičkog takmičenja.

Nakon finalne emisije, Sadik se našao u medijskom linču u susjednoj Srbiji. Naime, tamošnji mediji su digli hajku protiv njega zbog fotografije s komandatnom Naserom Orićem.

Muzička produkcija “Grand” oglasila se saopćenjem zbog ovog slučaja.

– Muzički talent šou “Zvezde Granda” punih 17 godina, koliko traje, insistira na tome da muzika ne poznaje granice, te nas ne dijeli po naciji, vjeri ili boji kože. Shodno tome, kada biramo kandidate za naše takmičenje isključivo se vodimo pjevačkim talentom i ostalim kategorijama koje čine jednu buduću zvijezdu. Ono na šta kao produkcija nikako ne možemo da utičemo jesu biografije naših takmičara ili njihovih roditelja, niti o tome možemo imati saznanja, osim onih osnovnih i neopohodnih za samo takmičenje – piše u saopćenju.

Naser Orić o linču “Zvezde Granda” Sadika Hasanovića: Šta im je dijete krivo!

Naglašeno je da se „Grand“ produkcija ograđuje od stavova Hasanovića, posebno što su se sporni događaji odigrali u vrijeme kada Hasanović nije bio dio produkcije.

– Napominjemo da je kroz “Zvezde Granda” do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost. Međutim, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i vjersku mržnju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi. Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnosti smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovića načinjenim u vrijeme kada je bio maloljetan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice – stoji u saopćenju “Granda”.

Također, Hasanoviću se stavlja na teret da je tokom sviranja s bendom “Sateliti” na jednoj privatnoj proslavi izvodio pjesmu “Ko na Božić u Kravicu dođe”. Snimak je posao viralan.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79